running-498257_1280

Sporthorloges voor hardlopers

Gepubliceerd opAuteur: websitenieuwsEen reactie plaatsen

Vroeger waren er weinig mogelijkheden om hardloopprestaties op te meten. Met een stopwatch kon je jezelf wel van enig informatie voorzien over je training. Daar is de afgelopen jaren verandering ingekomen met de komst van verschillende soorten hartslaghorloges, sporthorloges en activity trackers.

Hartslaghorloge

Er zijn tegenwoordig ontelbaar veel mogelijkheden om je sportprestaties tijdens het hardlopen in beeld te brengen. Hartslaghorloges zijn zeer goed betaalbaar en geven nauwkeurige metingen. Hierdoor zijn er bijna geen redenen meer op te noemen waarom je niet zou hardlopen met een hartslaghorloge.

GPS sporthorloge

Met de komst van GPS op je sporthorloges is de mogelijkheid ontstaan om nog meer inzicht te krijgen in je gelopen ronde. Naderhand kan je namelijk de totale afstand en de snelheid waarin je liep terug zien op de computer. Dit biedt allemaal nieuwe perspectieven.

Activity tracker

Maar de technologie hield daar niet op. De meeste GPS sporthorloges zijn relatief groot en zwaar wat niet comfortabel is tijdens het rennen. Tegenover veel hartslaghorloges die gebruik maken van een borstband om een accurate weergave te doen van jouw hartslag. Nu zijn er ook activity trackers op de markt. Dunne elegante bandjes die in de meeste gevallen je hartslag kunnen meten, je de gehele dag inzicht geeft in je beweging en voortgang. Daarnaast kan je de activity trackers koppelen aan je computer om een duidelijk overzicht te vormen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *